Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Парени чорбаджийски чушки

Парени чорбаджийски чушки

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Парени чорбаджийски чушки
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Без стерилизация, без олио, така са свежи и хрупкави дълго време. Парените чорбаджийски чушки не се развалят. Гарантирано!"

Необходими Продукти

  • чорбаджийски чушки - 1 кг
  • оцет - 100 мл
  • сол - 1.5 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • чесън
  • черен пипер - на зърна
  • дафинов лист
  • вода - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват и дупчат с вилица, нож, игла. Подреждат се в измити и сухи бурканчета, като между тях слагаме и скилидки чесън според предпочитанията ни.

Маринатата се кипва с подправките. Вари се до разтопяване на солта и захарта. След това с горещата марината заливам чорбаджийските чушки, затварям с капачки на винт и веднага обръщам върху тях.

Стоят така 12 часа. Трябва да са напълно изстинали. Прибирам на хладно. Без стерилизация, без олио, така са свежи и хрупкави дълго време. Парените чорбаджийски чушки не се развалят. Гарантирано!

Може да се направи и с люти чушки, чушки рибки или каквито имате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: