Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Бързи чорбаджийски чушки

Бързи чорбаджийски чушки

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Бързи чорбаджийски чушки
Снимка: Биляна Владова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
5
"Специално за онези, които обожават да хапват лютичко"

Необходими Продукти

  • чорбаджийски чушки - около 1кг
  • моркови 4 - 5 бр.
  • целина - листа
  • чесън - 1 глава
  • оцет
  • сол 1 к.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се почистват и настъргват в дълбок съд с капак.

Чорбаджийските чушки се измиват и подсушават добре. Дръжките се подрязват и с вилица чушките се набождат на 3- 4 места.

Олиото се налива в тиган и щом загрее, се добавят чушките. Пържат се около 4- 5 мин, като се разбъркват леко. Щом си променят цвета, са готови и се слагат в съда при морковите и се затварят с капака да се задушат.

Солта и захарта се размиват в оцета и с този сос се заливат чушките. Чесънът се почиства и пресова върху чушките. По желание се слагат накълцани листа целина.

Чушките се разбъркват и отново се слага капакът. Престояват на стайна температура, докато леко изстинат, а след това в хладилник минимум час.

Могат, докато са още топли, да се консервират за зимата.

Бързите чорбаджийски чушки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
забравила съм да отбележа, че може чорбаджийките да са и сладки, не само люти
01.11.2016 16:53
1