Начин на приготвяне
Морковите се почистват и настъргват в дълбок съд с капак.
Чорбаджийските чушки се измиват и подсушават добре. Дръжките се подрязват и с вилица чушките се набождат на 3- 4 места.
Олиото се налива в тиган и щом загрее, се добавят чушките. Пържат се около 4- 5 мин, като се разбъркват леко. Щом си променят цвета, са готови и се слагат в съда при морковите и се затварят с капака да се задушат.
Солта и захарта се размиват в оцета и с този сос се заливат чушките. Чесънът се почиства и пресова върху чушките. По желание се слагат накълцани листа целина.
Чушките се разбъркват и отново се слага капакът. Престояват на стайна температура, докато леко изстинат, а след това в хладилник минимум час.
Могат, докато са още топли, да се консервират за зимата.
Бързите чорбаджийски чушки са готови.
Коментари