Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Газирани чорбаджийски чушки

Газирани чорбаджийски чушки

Газирани чорбаджийски чушки
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Лесен начин за приготвяне и консервиране на любимите люти чушлета"

Необходими Продукти

  • За буркан омния
  • чорбаджийски чушки
  • сол - 1 с.л. равна
  • захар - 1 с.л с връх
  • оцет - 5 с.л.
  • аспирин - 2 бр.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • целина - 2 - 3 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на буркан се слагат солта, захарта, оцета и счуканият аспирин.

Чорбаджийските чушки се измиват. отстраняват се дръжките им и се набождат с игла.

Нареждат се в чист буркан, като между тях се нареждат скилидките чесън.

Най-отгоре като капаче се поставят целите стръкове целина.

В буркана се налива гореща вода, след което се затваря плътно и обръща с капачката надолу.

Бурканът се покрива с одеяло, докато изстине. В продължение на няколко дни се разклаща и обръща обратно.

Съхранява се на тъмно и хладно.

Газираните чорбаджийски чушки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: