Вино от ябълки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Вино от ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4 литра
"И когато докторът ви каже да наблегнете на плодовете, не спорете - заложете на ябълковото вино"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1.8 кг
  • вода - 3.5 л гореща
  • захар - 1.3 кг
  • лимони - сок от 2 бр.
  • мая - 13 г за вино
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ябълките на парчета без да ги белите и ги залейте с водата. Пресовайте ги, за да изтече сокът, и ги оставете да престоят 4 дни.

Течността отново се прецежда и се премерва. Прибавете захарта, маята и лимоновия сок и оставете да ферментира на топло. Когато престанат да се появяват мехурчета, разбъркайте добре и оставете още 3 дни, за да се утаи.

Прецедете през марля и налейте в съд, който се затваря плътно. Оставете да престои 6 месеца. Налейте в бутилки, които се затварят плътно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
не става ли прекалено кисело?
09.11.2019 21:32
Мирослав
Мирослав
ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ СОРТА ЯБЪЛКИ
01.11.2013 23:54
2
Краси
Краси
Наистина ли трябва да се чака 6 месеца???
01.11.2013 18:21
7