Gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Домашно вино»Сухо вино от ябълки

Сухо вино от ябълки

Krasi VangelovKrasi Vangelov
Чирак
1813353
Сухо вино от ябълки
Снимка: Krasi Vangelov
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
36 мин.
Порции
10
"Лудо ябълково вино, с което да отбележите най-хубавите моменти от отминаващото лято"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 кг (смесени кисел и сладък сорт)
  • вода - 10 л
  • мед - 250 г
  • мая - 25 г жива
  • канела - 2 с.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е за сухо вино, но добавям малко мед, за да не е кисело виното. Може да се сложи и до 500 грама от него или да се изключи - въпрос на предпочитание е.

Измиват се ябълките и без да се белят, се режат на тънки парчета. Поставят се заедно с водата в голяма тенджера или казанче на умерен огън.

Вари се 5-6 минути при периодично разбъркване и после се оставя два часа да се охлади.

В съд се разбърква медът с канелата и маята, медът трябва да е течен.

Тази смес се изсипва при ябълките и съдът се завива с плат, оставяйки отнякъде да може да влиза въздух.

Оставя се домашното вино да престои така от 2 до 4 дни и след това се разбърква, прецежда и налива в бутилки, които се съхраняват в хладилник.

Сухото вино от ябълки е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: