Начин на приготвяне
Измитите ябълки издълбаваме със специален уред за премахване на семките. Нареждаме в тава за печене, издълбаните дупки напълваме със стафидите и орехите.
Върху тях наливаме виното.
В тавата наливаме 1 см вода.
Печем ябълките във фурна до готовност.
След като изстинат се заливат с крем ванилия, сварен с прясното мляко и захарта (по-рядък).
След като изстине кремът, отгоре шприцоваме разбитата сметана, може да поръсим с канела.
Забележка: Не съм добавила захар никъде, освен в ваниловия крем, защото и виното е сладко, и в ябълките и сладкарската течна сметана има захар.
Ако прецените, че сладкото е малко, може да добавите повече.
Печените ябълки с ликьорено вино са готови.