Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Паста с бекон и бешамел на фурна

Паста с бекон и бешамел на фурна

TeazYTeazY
Новак
2305
Паста с бекон и бешамел на фурна
Снимка: TeazY
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • макарони - 400 г
  • сос бешамел - 500 мл
  • готварска сметана - 200 мл
  • моцарела - 200 грама
  • бекон - 200 грама
  • пармезан - 4 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме макароните в подсолена вода.

Докато макароните се варят, нарязваме бекона и моцарелата на малки парченца.

Когато макароните са готови изцеждаме водата.

Покриваме дъното на тавичката с бешамел, редим ред макарони и поръсваме с бекон, моцарела, черен пипер и сол.

Правим втори ред от макарони и покриваме с бешамел, готварската сметана и оставащите бекон и моцарела.

Завършваме със заливка от останалия бешамел и печем макароните в загрята фурна на 200 градуса около 10-12 минути до запичане.

Пастата с бекон и бешамел на фурна е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: