Начин на приготвяне
Дробчетата се почистват и сваряват в подсолена вода до пълно омекване.
След като са готови, се изсипват в тавичка.
В дълбока тенджерка на слаб огън се стопява маслото.
Сваля се от котлона и се добавя по малко брашното.
Връща се на котлона и постепенно се добавя млякото на тънка струйка до получаване на кремообразна смес.
Вари се на слаб огън до получаване на леко гъст сос, като се разбърква постоянно.
Овкусява се с бял пипер, сол и щипка индийско орехче.
С приготвения сос Бешамел се заливат пилешките дробчета.
Отгоре се поръсва с настърганият кашкавал и настърганото топено сирене.
Пилешките дробчета на фурна печете на 160°C за 15-20 мин.
Пилешки дробчета със сос Бешамел на фурна се поднасят топли.