Лют лучник

Кирил МихайловКирил Михайлов
Новак
25
162
133
12
05/04/2021
"Традиционният лучник е любим на всички, но само истинските ценители на лютата храна ще оценят тази рецепта с люти чушки"
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо102
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, маята, солта и хладка вода се замесва тесто. След като стане гладко тесто, се разделя на три топки, които се покриват с кърпа и се оставят да престоят 30 минути.

През това време се приготвя плънката. Лукът и чушките се режат на дребно и се задушават в олиото. Прибавят се яйцата, разбъркват се и сместа се подправя със сол, червен пипер и чубрица. Оставя се да изстине.

След като тестото втаса, две от топките се разточват на големи кръгове, намазват се с разтопено масло и се слагат един върху друг. Разточват се на дебела кора, по-голяма от кръглата тава, в която ще се пекат.

Кората се разстила в намазаната с масло тава, като краищата и се загъват навътре и се навиват, така че да се образува ръб.

Поизстиналата плънка се изсипва върху кората и се разстила до образувания от тесто ръб. Останалото тесто се разточва на кора с размера на тавата и се поставя отгоре като капак, който трябва да покрие плънката и долната кора на вкусния лучник.

След това се намазва отгоре с остатъка от разтопеното масло и пълнената питка се поставя в студена фурна, която се настройва на 170°C, и се пече около 40 минути.

След като се изпече лютият лучник, се поръсва със студена вода и се покрива с кърпа. Реже се след като изстине.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар