Начин на приготвяне
От брашното, маята, солта и хладка вода се замесва тесто. След като стане гладко тесто, се разделя на три топки, които се покриват с кърпа и се оставят да престоят 30 минути.
През това време се приготвя плънката. Лукът и чушките се режат на дребно и се задушават в олиото. Прибавят се яйцата, разбъркват се и сместа се подправя със сол, червен пипер и чубрица. Оставя се да изстине.
След като тестото втаса, две от топките се разточват на големи кръгове, намазват се с разтопено масло и се слагат един върху друг. Разточват се на дебела кора, по-голяма от кръглата тава, в която ще се пекат.
Кората се разстила в намазаната с масло тава, като краищата и се загъват навътре и се навиват, така че да се образува ръб.
Поизстиналата плънка се изсипва върху кората и се разстила до образувания от тесто ръб. Останалото тесто се разточва на кора с размера на тавата и се поставя отгоре като капак, който трябва да покрие плънката и долната кора на вкусния лучник.
След това се намазва отгоре с остатъка от разтопеното масло и пълнената питка се поставя в студена фурна, която се настройва на 170°C, и се пече около 40 минути.
След като се изпече лютият лучник, се поръсва със студена вода и се покрива с кърпа. Реже се след като изстине.