Начин на приготвяне
Кокосовите стърготини (150 г) се накисват с водата ( 400 мл). Хубаво е да престоят около 7-8 часа, но рецептата се получава и с по-малко време.
Фурмите се накисват във вода за 15 мин, за да омекнат и се режат на парчета.
След като стърготините се накиснат, се изсипват във блендер и се мелят около 2 минути.
От получената смес се прецеждат стърготините, а кокосовото мляко се отделя в друг съд.
В блендера се поставят прецедените стърготини, овесените ядки и нарязаните на парчета фурми.
Всичко се мели до получаване на гъста смес. От нея се оформят кокосовите бонбони и се овалват в останалите кокосови стърготини (50 г).
По желание се поставят в хладилник, за да стегнат.
Ако сместа се получи много гъста, може да се добави малко от полученото кокосово мляко при меленето в блендера.
Получените бонбони Рафаело са вкусни и даващи енергия!