Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Валевски пълнени чушки

Валевски пълнени чушки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Валевски пълнени чушки1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • чушки - 15 - 20 бр.
  • кайма - 700 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 5 глави
  • магданоз - 1 връзка
  • домати - 3 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете нарязания лук в 3 с.л. олио. Добавете настърганите моркови, каймата и магданоза. Когато се изпари водата, която каймата ще пусне, свалете от огъня. Добавете ориза, посолете и поръсете с черен пипер.

Разбъркайте сместа добре и напълнете почистените от дръжки и семки чушки. Затворете чушките с колелца домат и ги наредете в голяма тенджера на един ред. Налейте 1 ч.ч. вода и гответе около 10 минути на умерен огън. Добавете запръжка от брашното и червения пипер с 2 с.л. олио.

Разклатете съда, за да може запръжката да достигне навсякъде и гответе още 2-3 минути на слаб огън. След това съдът с чушките се слага в умерено загрята фурна.

Оставете да се сгъстят, а ако течността се изпарила, добавете малко вода и отново разклатете. Оставете чушките във фурната толкова, колкото е необходимо, за да се изпекат чушките отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: