Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Бобена салата»Бобена салата с лук, сирене и подправки

Бобена салата с лук, сирене и подправки

Кирил МихайловКирил Михайлов
Помощник Готвач
573392931
Бобена салата с лук, сирене и подправки
Снимка: Кирил Михайлов
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Обожаваме традиционната бобена салата, но тази дори повече"

Необходими Продукти

  • боб - 250 г салатен
  • зелен лук - 1 връзка
  • праз - 1/2 стрък
  • сирене - 200 г
  • джоджен - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • босилек - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • чесън - 3 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • зехтин - 4 с.л.
  • оцет - 2 с.л. винен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и сваряваме боба, изсипваме топлата вода и измиваме със студена, за да изстине по-бързо.

Почистваме и нарязваме на дребно зеления лук и праза, а сиренето нарязваме на кубчета.

Поставяме в купа всички приготвени продукти и ги овкусяваме със сол, джоджен, риган и босилек. Разбъркваме всичко много добре и разпределяме в три порции.

Подготвяме дресинг за салатата, като пасираме чесъна и магданоза заедно със зехтина, оцета и щипка сол.

Добавяме го равномерно върху готовите порции бобена салата.

Сервираме бобената салата с лук, сирене и подправки охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: