Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Запеканки»Канапе от кайма в йенско стъкло

Канапе от кайма в йенско стъкло

Канапе от кайма в йенско стъкло
Снимка: Майстор Готвач В.Тушинов
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Порадвайте се на вечерта в компанията на семейството си, чаша вино и вкусно канапе от кайма и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • кайма смес - 500 кг
  • кромид лук - 2/3 глави
  • топено сирене - 50 г
  • топено сирене - 50 г пушено
  • ементал - 6/8 бр. или Чедър на слайс
  • гъби - 500 г печурки или други
  • маслини - 15/20 бр. каламата
  • кисели краставички - 8/10 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - 250 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • чубрица - на вкус
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, овкусяваме каймата, и я оставяме да си почива, докато подготвим плънката.

Почистваме гъбите и ги начупваме с ръка на средни парчета, нарязваме краставичките на жулиени, маслините на кръгчета, лука на шайби, топеното и пушеното на кубчета, слайсовете оставяме цели.

Намазваме с олиото йенското стъкло, поставяме лука по дъното и страните, разстиламе каймата върху шайбите и оформяме облегалка по страните около 3 пръста висока.

Редим плънката, като поставяме по 1/2 от маслините, краставичките, гъбите и топените сирена, като слайсовете редим шахматно, правим и втория ред и запичаме за около 25 мин в загрята фурна на 180°C.

През това време разбъркваме яйцата и добавяме настъргания кашкавал, след което заливаме плънката и печем запеканката с кайма още 20-30 мин или до готовност.

Успех с това канапе от кайма в йенско стъкло и добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: