Начин на приготвяне
Първо, овкусяваме каймата, и я оставяме да си почива, докато подготвим плънката.
Почистваме гъбите и ги начупваме с ръка на средни парчета, нарязваме краставичките на жулиени, маслините на кръгчета, лука на шайби, топеното и пушеното на кубчета, слайсовете оставяме цели.
Намазваме с олиото йенското стъкло, поставяме лука по дъното и страните, разстиламе каймата върху шайбите и оформяме облегалка по страните около 3 пръста висока.
Редим плънката, като поставяме по 1/2 от маслините, краставичките, гъбите и топените сирена, като слайсовете редим шахматно, правим и втория ред и запичаме за около 25 мин в загрята фурна на 180°C.
През това време разбъркваме яйцата и добавяме настъргания кашкавал, след което заливаме плънката и печем запеканката с кайма още 20-30 мин или до готовност.
Успех с това канапе от кайма в йенско стъкло и добър апетит!