Начин на приготвяне
Нарязва се месото на средно дебели вратни пържоли. В купа се смесва кисело мляко, сол, черен и червен пипер, къри, риган, прясна мащерка само листенца и куркума.
Разбърква се добре и овалваме пържолите в марината. Покрива се с прозрачно фолио и оставяме в хладилника за 2-3 часа да се овкусят.
Изваждат се и нареждаме в тава от йенско стъкло заедно с марината. Налива се чаша бира, покриваме с алуминиево фолио и печем в загрята фурна 190-200°C за 2 часа.
Изважда се, сваляме фолиото, сипваме се готварска сметана и разбъркваме - нека да има от сместа и върху самите пържоли.
Запича се без фолио за още 10-15 минути и готово.
Сервираме пържолите, задушени в йенско стъкло топли с гарнитура и резен лимон.
Тези пържоли се топят се в устата.
Страхотни са! Да ви е вкусно!
Коментари