Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли, задушени в йенско стъкло

Пържоли, задушени в йенско стъкло

Пържоли, задушени в йенско стъкло
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
170 мин.
Порции
6
"Трябва ви подходяща гарнитура и от чинията със задушените пържоли, която стои пред вас, ще започне да блика великолепие, приятен апетит"

Необходими Продукти

  • вратни пържоли - 6 - 7 бр. свински
  • марина
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 , 2 ч.л.
  • куркума - 1 к.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • мащерка - 3 стръка прясна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • бира - 1 ч.ч.
  • готварска сметана - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязва се месото на средно дебели вратни пържоли. В купа се смесва кисело мляко, сол, черен и червен пипер, къри, риган, прясна мащерка само листенца и куркума.

Разбърква се добре и овалваме пържолите в марината. Покрива се с прозрачно фолио и оставяме в хладилника за 2-3 часа да се овкусят.

Изваждат се и нареждаме в тава от йенско стъкло заедно с марината. Налива се чаша бира, покриваме с алуминиево фолио и печем в загрята фурна 190-200°C за 2 часа.

Изважда се, сваляме фолиото, сипваме се готварска сметана и разбъркваме - нека да има от сместа и върху самите пържоли.

Запича се без фолио за още 10-15 минути и готово.

Сервираме пържолите, задушени в йенско стъкло топли с гарнитура и резен лимон.

Тези пържоли се топят се в устата.

Страхотни са! Да ви е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
аз бих пробвала и с гърди
12.11.2019 23:09