Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони с песто и морски дарове със спанак

Макарони с песто и морски дарове със спанак

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Макарони с песто и морски дарове със спанак
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • спанак - 400 г
  • бяло вино - 30 мл
  • морски дарове - 300 г или само скариди
  • джоджен - 1/2 чаена лъжичка сух или пресен
  • зехтин - 2 с.л. +2 с л масло или според нуждите
  • за макарони с песто
  • макарони - 300 г
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • кедрови ядки - 1/3 ч.ч.
  • чесън - 1 обелена, скилидка
  • пармезан - 1/4 ч.ч. настърган
  • босилек - 1 ч.ч. или магданоз
  • спанак - 1 ч.ч. бейби
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • вода - 1/4 ч.ч. от варените макарони
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обичам тестените изделия и още повече обичам как италианците поднасят тестени изделия като начало към основното си ястие - те просто знаят как да се хранят красиво. Имах Песто Дженовезе от Генуа, откъдето идва оригиналният сос песто и наистина беше нещо вкусно. Това спаначено песто придава на пастата кремообразно докосване и е невероятно вкусно. Алтернатива на това песто е 100 г Песто Дженовезе. Насладете се на моята авторска рецепта за паста. Ще си оближете пръстите - повярвайте ми!

Поставете спанака в голяма купа; измийте и нарежете на едро. Поставете морските дарове в купа и размразете, ако са замразени. Можете да ги готвите и замразени в загрятото масло, не се притеснявайте!

Макарони с песто:

В една голяма тенджера препечете за няколко минути кедровите ядки и чесъна, само докато придобият малко цвят. Прехвърлете ги в кухненски робот с босилек, спанак, зехтин, пармезан, индийско орехче, сол, и пасирайте до гладка смес. Пестото е готово.

Междувременно кипете вода с малко сол в същата тенджера и варете макароните, както е указано, до степен ал денте.

След като са готови макароните, запазете 1/4 чаша вряща вода от варенето на пастата, след това отцедете макароните. Изсипете пестото в тенджерата, добавете горещата вода, след това добавете макароните и просто загрейте за няколко минути до получаване на перфектните макарони с песто.

За морските дарове:

След това отделно загрейте маслото и зехтина в тиган на средно силен огън. Добавете морските дарове; гответе и разбърквайте до ярко розово за скаридите отвън - около 5 минути. Налейте виното. Когато заври, добавете спанака, варете и разбърквайте, докато се сготви, около 5 минути (за бейби спанак 1 минута).

Сервирайте веднага Макарони с песто и морски дарове със спанак и украсете с още няколко листа от босилек или магданоз. Насладете се на моята авторска рецепта. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: