Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Соленки»Пълнозърнести курабии със сирена

Пълнозърнести курабии със сирена

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Пълнозърнести курабии със сирена
Снимка: Росица Петрова
1 / 2
22/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Каква по-хубава следобедна закуска за децата от домашни солени курабии"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 0.5 ч.ч.
  • кисело мляко - 0.5 ч.ч.
  • пармезан - 40 грама
  • яйца - 1 брой
  • сода - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сирене - 60 грама
  • риган - 1 ч.л. сух
  • семена - 3 с.л. микс (ленено семе, сусам, тиквени семки)
  • олио - 5 с.л.
  • сол - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Угасете содата и бакпулвера в киселото мляко. Разбъркайте и оставете настрана да шупне.

Смесете млякото с разбитото яйце и олиото, добавете настъргания пармезан, натрошеното сирене, ригана и посолете. Смесете добре продуктите и накрая добавете брашното със семената.

Сложете хартия за печене в голяма тава.

Потопете чаена лъжичка във вода и с нея гребвайте от полученото тесто. Оформете малки курабийки върху хартията, като оставяте разстояние между тях.

Имайте предвид, че по време на печенето те ще се разлеят и увеличат обема си.

Включете фурната на 180 градуса. Печете солените бисквити до готовност - необходими са им около 20 минути.

Пълнозърнестите курабии със сирена са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: