Начин на приготвяне
Угасете содата и бакпулвера в киселото мляко. Разбъркайте и оставете настрана да шупне.
Смесете млякото с разбитото яйце и олиото, добавете настъргания пармезан, натрошеното сирене, ригана и посолете. Смесете добре продуктите и накрая добавете брашното със семената.
Сложете хартия за печене в голяма тава.
Потопете чаена лъжичка във вода и с нея гребвайте от полученото тесто. Оформете малки курабийки върху хартията, като оставяте разстояние между тях.
Имайте предвид, че по време на печенето те ще се разлеят и увеличат обема си.
Включете фурната на 180 градуса. Печете солените бисквити до готовност - необходими са им около 20 минути.
Пълнозърнестите курабии със сирена са много вкусни.