Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта с миксер до получаване на гъст крем.
Прибавете 4 лъжици какао и ванилията, след което налейте на тънка струйка прясното мляко. Разбъркайте внимателно. Добавете наситнените орехи.
Накрая пресейте брашното с бакпулвера и го добавете към горната смес.
Подгответе си тава с диаметър 20 см. Намазнете я леко с масло и сложете хартия за печене. Сипете вътре кексовата смес и изпечете в загрята на 200 градуса фурна. След 30-тина минути извадете сладкиша.
Докато фъчът се пече, пригответе заливката за него.
В малка тенджерка разтопете маслото и прибавете към него захарта, какаото и водата.
След 10-тина минути разбъркване на бавен огън свалете от котлона и леко охладете.
Готовия сладкиш залейте с шоколадовата глазура. Приберете го да стегне в хладилник за около час, извадете и сервирайте. Ако желаете, може да го поръсите с пудра захар.
Шоколадовият английски фъч е чуден!
Коментари