Начин на приготвяне
Начупете бисквитите и ги разделете в 10 индивидуални купички за сервиране, като ги притистнете, за да оформите блат. Поръсете ги с шокоадовия ликьор.
Разтопете шоколада на водна баня, добавете постепенно врящата вода, като разбърквате непрекъснато. Изсипете шоколадовия сос върху блатовете и оставете да се охладят за 2 часа.
Разбийте жълтъците, захарта и царевичното брашно. Кипнете сметаната и добавете към яйчената смес.
Върнете крема на тиган и го загрейте леко. Охладете за 1 час.
Разбийте отново крема и го сипете върху шоколадовия сос. Разбийте сметаната за топинга и я смесете с ванилията и кленовия сироп. Украсете купички с трайфъл със сметановата смес и поднесете.
Коментари