Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака със заливка на майстора

Мусака със заливка на майстора

Стефани ИвановаСтефани Иванова
Чирак
1610117855
Мусака със заливка на майстора
Снимка: Стефани Иванова
2 / 4
12/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Ако можете да готвите мусака, значи няма от какво да се притеснявате - никой вкъщи няма да остане гладен"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава жълт
  • домати - 1 бр. (може и консерва)
  • моркови - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • олио - за пържене
  • сол - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - щипка
  • кайма - 3 пакетчета (750 г)
  • картофи - около 2 кг
  • За заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • брашно - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме картофите на ситни кубчета.

В дълбок тиган загряваме олиото и добавяме лука, чушката и моркова.

След като омекнат, добавяме каймата, домата и подправките.

Когато е готово, изсипваме сместа в тава с картофите и слагаме вкусната мусака да се пече в предварително загрята на 180°C, като наливаме вода до половината на картофите.

След като е готова мусаката със заливка на майстора, правим заливката и печем още 10-15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: