Пържени пурички с кашкавал

13/04/2021
"Сервирайте апетитните кашкавалени пурички още топли и им се насладете в компанията на една свежа зелена салата"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо445
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Страхотни хрупкави пурички, подходящи както за мезе, така и за предястие или закуска.

В купа се разбиват с вилица яйцата. В друг съд се смесват галета, царевично брашно, червен пипер, чубрица и се разбъркват.

Кашкавал се нарязва на дебели пръчици.

Вземат се две кори и по средата се срязват хоризонтално и вертикално на кръст. Получават се 4 двойни квадрата.

С четка се намазва първата кора, отгоре поставяме втора кора, намазва се и тя.

В долния край поставяме пръчица кашкавал, а от двете страни се прегъват корите на по 1 см и навиваме на рулце.

Когато всички банички са оформени се загрява олио в тигана.

Топим ги в разбити яйца леко, да не се разпаднат, овалват се в сухата смес и пържим апетитните пирожки на 4 степен на котлона от всички страни до златисто.

Сервираме топли пържени пурички с кашкавал, може и със зелена салата.

Бързо и много вкусно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар