Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото с кралска печурка

Ризото с кралска печурка

vqravqra
Новак
4303346
Ризото с кралска печурка
Снимка: vqra
1 / 2
12/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Не пестете пармезан за ризотото. Колкото повече, толкова по-вкусно!"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч. Arborio
  • kралска печурка - 250 г
  • краве масло - 100 г
  • бяло вино - 100 мл
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • вода - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязват се гъбите на полумесеци и се запържват в малко масло.

След като са готови, добавяме ориза и разбъркваме с дървена лъжица, за да се запържи леко, след което добавяме черния пипер, солта и зеленчуковия бульон.

Бъркаме и постепенно добавяме бавно бялото вино, като трябва да изври напълно за следващата порция.

Накрая добавяме водата по същия начин като виното.

Завиваме с фолио, за да се задуши и сервираме ризотото.

По желание към ризотото с кралска печурка се добавя пармезан или друг вид сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: