Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с печурки и бяло вино

Ризото с печурки и бяло вино

Ризото с печурки и бяло вино
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Класическо гъбено ризото с бяло вино - очароваме всички на трапезата с него"

Необходими Продукти

  • ориз арборио - 300 грама
  • печурки - 300 грама
  • масло - 50 грама
  • лук - 2 глави
  • синьо сирене - 100 грама
  • зехтин - 3 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • универсална подправка - 1 с.л. (Mill & Mortar за ризото)
  • бульон - 2 кубчета зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и го задушете за кратко в мазнината. Добавете нарязаните гъби и когато поомекнат, налейте виното.

Щом течността се изпари, добавете ориза арборио. Разбъркайте и щом зрънцата станат стъклени, налейте около 1/3 от зеленчуковия бульон, който сте приготвили предварително (двата бульона са разредени в литър гореща вода).

Щом се изпари течността, налейте още и гответе на бавен огън.

Накрая добавете и последната част бульон и овкусете с лъжица от подправката за ризото.

Върху почти готовото ризото натрошете синьото сирене.

Ризотото с печурки и бяло вино е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: