Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Божествено ризото с печурки и пушен пипер

Божествено ризото с печурки и пушен пипер

Божествено ризото с печурки и пушен пипер
Снимка: Lenka
1 / 4
17/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусът на ризотото с печурки и пушен пипер трябва да се опита, той не може да се опише"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • пресен чесън - 2 стръка
  • печурки - 10 бр. пресни големи
  • олио - 100 мл
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • сол - 1 ч.л.
  • соев сос - 50 мл
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 50 г
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е рецепта за божествено вкусно ризото.

Всяка съставка е нужна, за да се насладите на невероятния вкус.

Почистваме и нарязваме лука на ситно.

Гъбите обелваме и начупваме на парченца отделно, след като сме ги измили предварително.

Чесъна нарязваме също на ситно отделно.

В тенджера на загрят котлон изсипваме олиото и задушаваме първо лука с капак.

След като стане стъклен, добавяме начупените на парченца обелени печурки. Разбъркваме от време на време.

След 5-10 минути добавяме и нарязания на ситно пресен чесън. Гъбите пускат сокче, докато ври.

След като гъбките станат наполовина готови /около 10-на минутки/, слагаме и ориза и бъркаме за около 1 минута.

След това добавяме 3 ч.ч. вода, пушения пипер, солта и черния пипер.

Оставяме да ври с капак, докато оризът стане готов, като разбъркваме от време на време.

Трябва да е леко воднисто ризотото, когато е готово.

Сваляме от колона ризотото с гъби и добавяме маслото и соевия сос. Разбъркваме и сервираме.

Божествен аромат и вкус има това божествено ризото с печурки - все едно е готвено на огън на дърва.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: