Начин на приготвяне
В голяма купа разбиваме сладкарския крем и оставяме в хладилник да стегне.
В друга голяма купа натрошаваме два пакета бисквити и вътре прибавяме мляко, стафиди и какао и започваме да разбъркваме, то се получава като тесто.
Взимаме форма за кекс, отдолу слагаме стреч фолио, така че да покрие навсякъде, и с помощта на лъжица изсипваме основата на сладкиша, бисквитеното тесто разстиламе добре, отгоре изсипваме сладкарския крем и притискаме леко с лъжицата и затваряме стреч фолиото, оставяме в хладилник за около два часа да стегне.
След като стегне, изваждаме от хладилника и обръщаме в чиния.
Приготвяме шоколадовия сос. В една касерола слагаме две лъжици течен шоколад и две лъжици вода и за около две минути на огън се смесва и става течен шоколадов сос.
Изсипваме соса върху сладкиша Вулкан и отдолу крем, леко се разтопява и се смесва с шоколадовата смес .
Този коледен сладкиш Вулкан изглежда точно така - като изригващ вулкан и оттам идва името.