Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Мъфини Шоколадов вулкан

Мъфини Шоколадов вулкан

Hristo-Y-MoniHristo-Y-Moni
Чирак
57530222506
Мъфини Шоколадов вулкан
Снимка: Hristo-Y-Moni
1 / 6
18/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Направо изригваме от вълнение, когато видим пред себе си този шоколадов вулкан - и вие, нали"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 150 г
  • краве масло - 220 г
  • брашно - 110 г
  • шоколад - 220 г черен /може и млечен/
  • какао - 5 г чисто на прах
  • канела - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам маслото със захарта на пухкав крем и слагам едно по едно яйцата, като не спирам да разбивам хубаво след всяко яйце.

Предварително съм разтопила шоколада в микровълновата или на водна баня.

След като сложа всички яйца изсипвам разтопения шоколад (охладен), канелата, какаото и щипка сол.

Обърквам хубаво и накрая слагам брашното.

Насипвам в метални купички за крем карамел, като предварително ги намазвам от вътре с масло и поръсвам с брашно.

Покривам ги с прозрачно фолио и ги замразявам.

Загрява се фурната на 180 градуса, купичките се вадят от хладилника/фризера и директно се слагат в загрятата фурна.

Не се размразяват предварително.

Пекат се мъфините около 18-20 мин. и се изваждат, не трябва да се препичат, защото няма да имат течен център, а ще станат като кексчета.

Обръщат се върху чинийка готовите шоколадови мъфини и се сервират веднага топли с топка ванилов сладолед или разбита сметана.

Страхотни мъфини Шоколадов вулкан!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Аника Войт
Аника Войт
Страхотен десерт. Много е важно да се изпече до точната минута. Аз съм си засява на моята фурна и спазвам до секунда. Нямам издънки.
18.01.2020 11:11