Начин на приготвяне
За този какаов кекс в купа се разбиват яйцата със захарта, добавя се олио, прясно мляко, ванилия и накрая прибавяме пресято брашно с бакпулвера и какаото.
Разбърква се с шпатулка на кексова смес.
Сипва се тестото в квадратна тава 24 см намазнена и набрашнена.
Печем блат в загрята фурна 180°C до суха клечка и изваждаме да се охлади.
В малка тенджерка се загрява прясно мляко, захар, какао и течен шоколад.
Разбърква се с телена бъркалка, докато се разтопи захарта и се получи еднородна смес.
С клечка за зъби се набожда блата, нарязва се на квадрати и с черпак се залива във формата.
Оставя се да попие за 1 нощ в хладилника. Разбива се течна сметана с пудра захар, крема сирене, маскарпоне и 1 ч.ч. крем ванилия, при мен останал от предишния ден.
Получава се чудно кремче.
Сипва се в пош с накрайник и се шприцова върху всяко парче шоколадов сладкиш.
Набожда се резен ягодка, шоколадово драже и готово.
Сервирайте шоколадов сладкиш за много гости, гостите ще са доволни!
Добър апетит!