Начин на приготвяне
Това е най-бързият и най-шоколадов десерт, който може да приготвите буквално 10 минути преди да дойдат гостите.
За муса:
На водна баня разтопете 1 шоколад и половината от втория, а остатъка запазете за декорация на вече готовия кейк.
След като шоколадът е готов, свалете от водната баня и в съда, в които е разтопен добавете сладкарската сметана по малко и бавно разбърквайки го в същото време с миксер.
Целта е да се постигне пухкав шоколадов мус, като гъстотата и консистенцията му зависи от количеството сметана, която се използвали. Може да добавите парченца шоколад, ако решите. Дотук кремът е готов.
За блата:
За бисквитения блат е нужно да намачкате бисквитите на дребно, да разтопите маслото и да смесите двете съставки, така че бисквитите да поемат мазнината. След това в подходящ съд ги изсипете и намачкайте с облата част на лъжица, за да не стане рехав.
Приберете във фризер за около 5 минути да стегне.
Последното, което остава да направите, е да изсипете готовия мус върху вече стегналия блат, настържете остатъка от шоколад за декорация (може да използвате и/или бита сметана).
Може да приберете отново във фризера за час-два или да консумирате ведната.
Коментари