Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Задушен калкан със зеленчуци

Задушен калкан със зеленчуци

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Задушен калкан със зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • калкан - 1 бр.
  • картофи - 500 г
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • масло - 80 г
  • бяло вино - 100 мл
  • лимони - 1 бр.
  • девисил
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистеният калкан се осолява и напръсква с малко лимонов сок. Нарязва се на парчета. Всяко парче риба се поставя се върху правоъгълно парче алуминиево фолио.

Върху него се подреждат резен лимон, парче кисела краставичка, резен картоф и малко девисил. Зеленчуците към рибата са по избор, като може да добавите също така тиквичка, лук и т.н. Добавяме парче масло и заливаме с 1 с.л. бяло вино, след което завиваме плътно фолиото.

Парчетата калкан във фолио се подреждат в тавичка и се пекат в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути. Поднасят се с гарнитура по избор и задължително с изстудено бяло вино. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: