Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Калкан върху канапе от зеленчуци

Калкан върху канапе от зеленчуци

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Калкан върху канапе от зеленчуци1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • калкан - 1 калкан, почистен
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • гъби - 1 ч.ч.
  • чушки - 2 броя
  • картофи - 3 - 4 броя
  • лимони - 2 броя
  • чесън - няколко скилидки
  • горчица - 1 с.л., дижонска
  • бяло вино - 100 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • мазнина
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистеният калкан се натрива със сол, черен пипер и се полива с прясно изцеден лимонов сок. По желание се отделя и кожата и се разделя на по-малки парчета.

Всички зеленчуци се нарязват по-едро и се сипват в

намазнена тава. Овкусяват се със сол и черен пипер, а по желание може да добавите подправки по ваш вкус.

Нарежете лимона на кръгове и подредете върху зеленчуците. Смесват се горчицата и вино и се залива, като 1/3 от сока се запазва.

Рибата се намества отгоре и се залива със заделената смес. Тавата се покрива с алуминиево фолио, което се надупчва на места с игла.

Ястието се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 1 час. Поднася се с пресен магданоз и резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
57
41
31
20
10
Дай твоята оценка: