Начин на приготвяне
Предварително почистеният калкан се натрива със сол, черен пипер и се полива с прясно изцеден лимонов сок. По желание се отделя и кожата и се разделя на по-малки парчета.
Всички зеленчуци се нарязват по-едро и се сипват в
намазнена тава. Овкусяват се със сол и черен пипер, а по желание може да добавите подправки по ваш вкус.
Нарежете лимона на кръгове и подредете върху зеленчуците. Смесват се горчицата и вино и се залива, като 1/3 от сока се запазва.
Рибата се намества отгоре и се залива със заделената смес. Тавата се покрива с алуминиево фолио, което се надупчва на места с игла.
Ястието се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 1 час. Поднася се с пресен магданоз и резенчета лимон.