Начин на приготвяне
Едни от най- бързите диетични и полезни десерти са тези със чиа. Те могат да бъдат предложени и за здравословна закуска.
Кокосовият пудинг с чиа се комбинира чудесно с пресни плодове, плодови топинги или пюре. Аз ви го предлагам с манго, тъй като този екзотичен плод си подхожда с кокоса и се допълват до съвършенство.
Кокосовото мляко се смесва със бадемовото и се разбива с телена бъркалка, за да няма бучки от утаената мазнинка от кокосово масло, събрано обикновено на повърхността на това растително мляко.
Слагат се чиата и кокосовите стърготини. Подслажда се на вкус и се оставя за 1-2 часа в хладилник, за да набъбнат зрънцата и отпуснат своите желиращи субстанции.
Може да се провери след първия час на престой и ако кокосовото мляко се събрало, да се разбие или разбърка отново.
Стегнатият вече пудинг се изважда от хладилника и се приготвя едно бързо плодово пюре от манго.
Плода се нарязва и слага в блендер с кокосовата захар. Смила се на гладко пюре и се разпределя на дъното на малки чашки или бурканчета.
Отгоре се допълва с вкусния пудинг и се украсява с парченца манго.
*За подсладител на самия пудинг не ползваме кокосова захар, защото е тъмна и ще го оцвети, но в пюрето няма проблем да направи мангото по- тъмно.