Начин на приготвяне
За да приготвите този здравословен десерт, първо накиснете чиата в прясното мляко. Прибавете и лъжичка мед или агаве за сладост и разбъркайте . Оставете да престои поне 1 час като периодично разбърквате. Аз си накисвам чиата от вечерта и на сутринта е готова.
Може да замените прясното мляко с ядково, например бадемово и така десерта ше стане веган.
Щом чиата набъбне пригответе крема от авокадо.
Сложете в каната на блендер 1 добре узряло авокадо, банана, лъжица мед и прясно изцеден сок от лайм.
Пасирайте, до гладка смес.
След това прибавете към крема малко фино настъргана кора от лайм.
Разпределете 2/3 от крема на дъното на 2 десертни чаши.
Към останалата част прибавете 1 лъжица брашно от рожков и разбъркайте.
Почистете и нарежете ягодите и ги поръсете върху крема от авокадо.
След това прибавете чиата с млякото.
Последно сложете в чашите по лъжица от шоколадовия крем с рожков и декорирайте с още ягоди.
Може да си хапнете веднага чиа пудинга или да охладите за час в хладилник. Аз лично предпочитам пудинга да е добре охладен.
Добър апетит!