Тирамису с ягоди и лимонов крем

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
536
6k
1k
2k
3
21/04/2021
"Дори за миг не бихме се отказали да опитаме това тирамису"
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо405
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си пригответе лимоновия крем.

В малка тенджерка налейте водата, добавете 3 с.л. захар, 2 жълтъка, сок и настърганата кора от лимона и 30 г нишесте.

Сложете съда на котлона и започнете веднага да бъркате, докато получите гъст крем. Отстранете и охладете крема.

В купа разбийте маскарпонето с 3 с.л. пудра захар. Към него добавете охладения крем и продължете с разбиването до гладкост.

В купа налейте прясното мляко и лимончелото.

Нарежете ягодите. На дъното на съда, в който ще редите тирамисуто, наредете нарязани ягоди. Наредете от тях и по стените на съда.

Изсипете от крема за Тирамису върху ягодите, подравнете, наредете бишкоти, сиропирани с прясното мляко.

Потапяйте ги за миг, не повече, за да не ги разтрошите. Отгоре изсипете останалия крем и украсете с различното тирамису с ягоди.

Приберете тирамисуто с ягоди и лимонов крем в хладилник за няколко часа, преди да консумирате.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар