Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Тирамису»Тирамису с ягоди и лимонов крем

Тирамису с ягоди и лимонов крем

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Тирамису с ягоди и лимонов крем
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Дори за миг не бихме се отказали да опитаме това тирамису"

Необходими Продукти

  • савоярди - 20 г
  • маскарпоне - 250 г
  • пудра захар - 3 с.л.
  • лимончело - 50 мл.
  • прясно мляко - 100 мл
  • за лимоновия крем
  • жълтъци - 2 бр.
  • вода - 100 мл.
  • нишесте - 30 г
  • лимонов сок - сока и кората на 1
  • захар - 3 с.л.
  • и още
  • ягоди - 150 г
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си пригответе лимоновия крем.

В малка тенджерка налейте водата, добавете 3 с.л. захар, 2 жълтъка, сок и настърганата кора от лимона и 30 г нишесте.

Сложете съда на котлона и започнете веднага да бъркате, докато получите гъст крем. Отстранете и охладете крема.

В купа разбийте маскарпонето с 3 с.л. пудра захар. Към него добавете охладения крем и продължете с разбиването до гладкост.

В купа налейте прясното мляко и лимончелото.

Нарежете ягодите. На дъното на съда, в който ще редите тирамисуто, наредете нарязани ягоди. Наредете от тях и по стените на съда.

Изсипете от крема за Тирамису върху ягодите, подравнете, наредете бишкоти, сиропирани с прясното мляко.

Потапяйте ги за миг, не повече, за да не ги разтрошите. Отгоре изсипете останалия крем и украсете с различното тирамису с ягоди.

Приберете тирамисуто с ягоди и лимонов крем в хладилник за няколко часа, преди да консумирате.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: