Начин на приготвяне
Направете основата на този тарт, като в купа смесите всички сухи съставки (брашно, захар, сол, бакпулвер и фино смлени лешници). Разбъркайте ги добре.
Прибавете кокосовото масло, което трябва да е на стайна температура.
Втрийте маслото в сухите съставки до образуване на маслени трохи.
Прибавете яйцата и 3-4 лъжици прясно мляко и замесете меко ронливо тесто.
Готовото тесто веднага прехвърлете във форма за тарт с диаметър 26-28 см и с пръсти оформете основата и малък борд като притискате.
Сложете формата с основата за тарта в хладилник за 30 минути, да стегне.
След това набодете с вилица и сложете да се пече в загрята на 180 градуса фурна за 18-20 минути.
Извадете от фурната и оставете основата за тарта да се охлади напълно.
През това време се заемете с приготвянето на лимоновия крем.
Настържете на фино ренде корите на два лайма и след това изцедете сока им.
Разбийте 3 яйца и нишестето. Прибавете към тях фреша от лайм, водата и захарта.
Сложете крема на средна степен на котлона и бъркайте, до сгъстяването му.
Към горещия крем прибавете маслото и коричките на лайма, като заделите малка част от тях за поръсване на тарта.
Разпределете крема върху охладената основа и изчакайте да изстине, след което декорирайте с пресни ягоди и поръсете с коричките от лайм за допълнителна свежест.
Да ви е сладко и свежо с моят безглутенов тарт с лимонов крем и ягоди!