Начин на приготвяне
Първо си пригответе лимоновия крем.
В малка тенджерка налейте водата, добавете 3 с.л. захар, 2 жълтъка, сок и настърганата кора от лимона и 30 г нишесте.
Сложете съда на котлона и започнете веднага да бъркате, докато получите гъст крем. Отстранете и охладете крема.
В купа разбийте маскарпонето с 3 с.л. пудра захар. Към него добавете охладения крем и продължете с разбиването до гладкост.
В купа налейте прясното мляко и лимончелото.
Нарежете ягодите. На дъното на съда, в който ще редите тирамисуто, наредете нарязани ягоди. Наредете от тях и по стените на съда.
Изсипете от крема за Тирамису върху ягодите, подравнете, наредете бишкоти, сиропирани с прясното мляко.
Потапяйте ги за миг, не повече, за да не ги разтрошите. Отгоре изсипете останалия крем и украсете с различното тирамису с ягоди.
Приберете тирамисуто с ягоди и лимонов крем в хладилник за няколко часа, преди да консумирате.
Да ви е сладко!