Tорта Бейлис

ИларияИлария
Мастър Шеф
2k
2k
33
7k
15/11/2013
"Тази торта Бейлис придава съвсем ново значение на думата изкушение "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 726
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до гладък крем. Добавете пресятото брашно с бакпулвера, лимоновата кора и Бейлиса. Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги объркайте към сместа.

Сипете сместа във форма с леко намазнена хартия за печене. Изпечете блата в загряна на 180 градуса фурна до готовност.

Оставете го да се охлади и го разрежете на 2-3 отделни блата. През това време направете крема, като разбиете маслото с пудрата захар до получаване на обеме и пухкав крем.

Отделно разбийте сметаната на сняг. Добавяйте я лъжица по лъжица към маслото и внимателно съединете двата крема.

Всеки блат напоете леко с няколко с.л. Бейлис и ги слепете с крем. Отвън намажете цялата торта с крема, а ако ви остане, може да направите украса, като шприцовате розички.

За по-ефектен вид поръсете отгоре леко с пресято какао.

Рейтинг

5 5
4 5
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ками Тодорова
Ками Тодорова
04.03.2014 23:10
Страхотна торта. Получи ми се много добре само че аз разделих сместа за блата на две и ги изпекох по отделно като в единия сложих какао. И сложих повече сметана 350 гр иначе не остава за украса. Ако мога ще кача снимка ;)
4
1