Tорта Бейлис

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Tорта Бейлис2 / 2
15/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Тази торта Бейлис придава съвсем ново значение на думата изкушение"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 150 г
  • захар - 200 г
  • бейлис - 4 с.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
  • за крема
  • сметана - 200 мл
  • масло - 200 г
  • пудра захар - 150 г
  • бейлис - за сиропиране
  • какао - 1 - 2 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте жълтъците със захарта до гладък крем. Добавете пресятото брашно с бакпулвера, лимоновата кора и Бейлиса. Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги объркайте към сместа.

Сипете сместа във форма с леко намазнена хартия за печене. Изпечете блата в загряна на 180 градуса фурна до готовност.

Оставете го да се охлади и го разрежете на 2-3 отделни блата. През това време направете крема, като разбиете маслото с пудрата захар до получаване на обеме и пухкав крем.

Отделно разбийте сметаната на сняг. Добавяйте я лъжица по лъжица към маслото и внимателно съединете двата крема.

Всеки блат напоете леко с няколко с.л. Бейлис и ги слепете с крем. Отвън намажете цялата торта с крема, а ако ви остане, може да направите украса, като шприцовате розички.

За по-ефектен вид поръсете отгоре леко с пресято какао.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
45
30
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ками Тодорова
Ками Тодорова
Страхотна торта. Получи ми се много добре само че аз разделих сместа за блата на две и ги изпекох по отделно като в единия сложих какао. И сложих повече сметана 350 гр иначе не остава за украса. Ако мога ще кача снимка ;)
04.03.2014 23:10
4
1