Начин на приготвяне
Разбийте жълтъците със захарта до гладък крем. Добавете пресятото брашно с бакпулвера, лимоновата кора и Бейлиса. Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги объркайте към сместа.
Сипете сместа във форма с леко намазнена хартия за печене. Изпечете блата в загряна на 180 градуса фурна до готовност.
Оставете го да се охлади и го разрежете на 2-3 отделни блата. През това време направете крема, като разбиете маслото с пудрата захар до получаване на обеме и пухкав крем.
Отделно разбийте сметаната на сняг. Добавяйте я лъжица по лъжица към маслото и внимателно съединете двата крема.
Всеки блат напоете леко с няколко с.л. Бейлис и ги слепете с крем. Отвън намажете цялата торта с крема, а ако ви остане, може да направите украса, като шприцовате розички.
За по-ефектен вид поръсете отгоре леко с пресято какао.
Коментари