Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Солено руло»Риба със спанак в бутертесто

Риба със спанак в бутертесто

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Риба със спанак в бутертесто
Снимка: Ники
3 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1
"Знаем, че много ви харесва, но би било хубаво да споделите това апетитно солено руло и с други хора, за му се насладят и те"

Необходими Продукти

  • сьомга - 600 г филе
  • бутертесто - 400 г
  • крема сирене - 250 г
  • спанак - 250 г
  • яйце - 1 бр.
  • чесън - на прах
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С помощта на голям нож премахваме кожата на филето и костите, овкусяваме със сол, черен пипер и сока от лимона.

Оставяме в хладилника за няколко часа.

Спанака поставяме в купа и заливаме с вряла вода, след това изплакваме със студена и изцеждаме.

В купа си слагаме крема сиренето, нарязаните спанак и копър, добавяме сухия чесън.

Охладеното бутертесто разточваме, в центъра слагаме филето, отгоре го намазваме с крема сиренето.

Краищата намазваме леко с разбитото яйце.

Завиваме филето, намазваме отново краищата, свиваме ги и поставяме апетитното солено руло в тава.

Намазваме го с яйцето, правим няколко разреза върху бутер рулото и поръсваме с черен пипер или друга подправка по-избор.

Печем рибата със спанак в бутертесто в предварително загрята фурна на 200°C за 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: