Начин на приготвяне
Първо, слагаме киселото мляко и бакпулвера и разбъркваме.
Добавяме захарта и разбъркваме, след това и яйцето и отново бъркаме добре.
Постепенно добавяме какаото и брашното и бъркаме, докато се получи равна смес.
Изсипваме сместа в квадратна тавичка, която е постлана с хартия за печене. Нарязваме един банан и го поставяме върху сместа.
Покриваме с алуминиево фолио и печем шоко сладкиша 25 минути в предварително загрята фурна на 180°C.
След това премахваме фолиото и оставяме да се пече още около 20 минути.
Проверяваме постепенно с дървен шиш или клечка за зъби дали сладкишът с банани е готов.
Ако остава смес по клечката, шоколадовият сладиш с банан трябва да се пече още.