Копривщенски мекички

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k16k3k10k19
Копривщенски мекички
Снимка: Мария Симова
1 / 3
24/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции20
"Няма по-вкусна закуска от домашните копривщенски мекички"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете киселото мляко със содата, разбъркайте и оставете да шупне.

В купа разбийте яйцата и прибавете шупналото кисело мляко, захарта, солта, олиото и натрошеното сирене, разбъркайте до еднородна смес.

Прибавяйте от пресятото брашно на етапи и замесете меко и нелепящо се по пръстите тесто за мекици.

Оформете топчета от него, малко по-големи от яйце и ги подредете върху набрашнен плот.

Завийте топчетата с чиста кърпа и оставете за 30 минути да престоят.

Нагрейте повечко олио на слаб огън и пържите в незалепващ тиган разтворените на тънка кора кръгли мекички от двете страни до златисто кафяв загар.

Сервирайте копривщенски мекички топли и поръсени с пудра захар или любимото ви сладко!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: