Начин на приготвяне
В купа смесете киселото мляко и содата, разбъркайте и оставете да шупне.
Прибавете разбитото яйце, солта, захарта и олиото, разбъркайте до еднородна смес. Прибавете на етапи пресятото брашно и замесете меко тесто.
От тестото оформете топки, малко по-големи от яйце, подредете ги върху поръсена с брашно повърхност. Покрийте топчетата с чиста кърпа и оставете за 30 минути да починат.
Пържете пухкавите мекици в сгорещена мазнина на бавен огън до златисто-кафяв цвят, подредете ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Сервирате топли, поръсени с пудра захар или домашно сладко по ваш избор, страхотните копривщенски мекички със сирене!
Коментари