Мекички с пълнеж

КрисиКриси
Новак
3030579
Мекички с пълнеж
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Мекички с пълнеж е по-добре от мекички без нищо вътре"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 400 г /масленост 5%/
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 2/3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • брашно - около 800 г /за средно меко тесто/
  • За пълнежа
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 300 г /за получаване на гъста смес/
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното се прави кладенче, в което се прибавят всички съставки за тестото, като содата е прибавена предварително към киселото мляко.

Омесва се средно меко тесто, намазва се с олио, покрова се и се оставя да престои няколко часа.

Аз приготвям тестото вечерта, като престоява за една нощ в хладилник.

Сутринта го изваждам и го оставям да се отпусне за около 30-40 мин.

Разточвам кора, режа правоъгълници, нанасям пълнеж и прегъвам на две. С помощта на вилица притискам пълнените мекици, така че да не излезе плънката.

Оформят се всички мекички, след което и мекички с пълнеж се пържат в предварително загрята олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: