Начин на приготвяне
Блатът се приготвя, като се разбиват белтъците със захарта на сняг. Постепенно се прибавя брашното, а накрая половината от счуканите лешници.
Сместа се слага в тава с диаметър 26 см с хартия за печене. Пече се на 180 градуса за около 10 минути. Оставя се да изстине. Блатът се получава плътен.
За кремовете: Жълтъците се разбиват добре заедно с двата пудинга и 200 мл от прясното мляко.
Останалото мляко се сварява със захарта и преди да заври на тънка струя се изсипва яйчената смес и се бърка непрекъснато, докато започне да се сгъстява. Кремът се дърпа от котлона и се слага маслото, бърка се докато се получи еднородна смес.
Кремът се разделя на две равни части. В едната част се слага начупеният шоколад и се бърка докато се разтопи.
Двата крема с покриват със стреч фолио и се оставят да се охладят. Сглобява се тортата с помощта на ринг за торта.
Блатът се намазва хубаво с течния шоколад, поръсва се с остатъка от ядките и се нареждат обикновените бисквити. След това се изсипва ваниловият крем и се оставя за 30 минути в хладилника, за да стегне.
После се изсипва и шоколадовият крем, разпределя се хубаво и се оставя тортата за една нощ в хладилника, за да стегне добре. На следващия ден се вади от ринга и се измазва с битата сметана.
Украсява се по желание с бисквити, какаови стърготини и бонбони.
Тортата с два вида крем и течен шоколад е готова.