Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Запечени фусили по селски

Запечени фусили по селски

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451102k984
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Запечени фусили по селски
Снимка: Lenka
1 / 3
29/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Съветваме ви да опитате веднага и няма да ви откажем ако поканите и нас."

Необходими Продукти

  • фусили - 250 г
  • сол
  • олио
  • яйца - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • гауда - 100 г
  • сметана - 4 с.л.
  • краве сирене - 150 г
  • кисело мляко - по - гъсто
  • лют сос - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме рецептата с приготвянето на фусилите. Завираме вода на котлона, добавяме към нея сол и малко олио и сипваме фусилите.

Намаляваме степента на котлона и оставяме да се варят 8 минути, докато не станат ал денте.

Изцеждаме сварената паста и я смесваме със сметаната и след това с киселото мляко. Чесъна режем на ситно и добавяме към фусилите. Изсипваме в огнеупорна тава.

Разбиваме яйцата, настъргваме гаудата, смесваме ги и ги заливаме върху фусилите.

Печем 20 минути на 200 градуса. Сервираме запечените фусили по селски в чинии и по желание добавяме лют сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: