Начин на приготвяне
С миксер се разбиват яйцата със захарта.
Добавя се разтопена мас, киселото мляко с разбита в него сода за хляб, ванилия и кора от лимон.
Замесва се тесто, покрива се с фолио и оставяме 30 минути в хладилника.
Разделя се на две части, всяка се оформя на фитил и се нарязва на 15-16 части.
Всяка част се сплесква, поставяме по едно драже фъстък с шоколад и оформяме на топче.
Топим в разбит белтък, овалваме в орехи и нареждаме на силиконово килимче. Печем в сладките в загрята фурна на 180 градуса за 15-18 минути.
Изваждат се и поръсваме с пудра захар.
Може да се съхранят за 2-3 дни в кутия с капак.
Чудесни за празниците с кафенце! Да ви в сладко!
Вкусните таралежки за празник са готови.