Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Сиропирани сладки»Сиропирани сладки с грис за празник и делник

Сиропирани сладки с грис за празник и делник

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Сиропирани сладки с грис за празник и делник
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Чували сме, че колкото по-стоят, толкова по-вкусни стават, но досега не ни се случвало да се задържат в чинията повече от няколко минути"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. + 1 жълтък за намазване
  • маргарин - 125 г
  • захар - 1 в.ч.
  • грис - 3 - 1/2 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 3 - 1/2 в.ч.
  • Сироп
  • захар - 3 в.ч.
  • вода - 4 в.ч.
  • лимонов сок - 10 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се сварява сиропyt. Водата и захарта се варят до разтопяване. Преди да се вдигне от огън, се капват лимоновите капки и се оставя да изстине.

Продуктите за тестото освен брашното се разбъркват ръчно и после се добавя постепенно брашното. Омесва се тесто.

От него се откъсват топки, колкото орехи, овалват се и леко се разтягат на дължина. Нареждат се в тава, намазват се с разбит жълтък, с вилица се правят черти отгоре и се пекат във фурна на 180 градуса до зачервяване.

Готовите сладки се заливат със студен сироп и престояват наколко часа на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: