gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печен маринован толстолоб на скара

Печен маринован толстолоб на скара

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k13k11
Печен маринован толстолоб на скара
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
12/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
4
"Поръсете готовата риба със зехтин и поднесете с гарнитура по ваш избор. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • филе от толстолоб - 400 грама с кожа
  • зехтин - 3 с.л. + още за поръсване при поднасяне
  • сланина - за намазняване на скарата
  • бял пипер - 2 щипки
  • сол - 2 щипки
  • лимони - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако не сте опитвали досега толстолоб, приготвен по този начин, поправете грешката си и се насладете на вкусната риба на скара.

Почистете рибните филета от костите, но кожата оставете. Мариновайте рибата в смес от зехтин, лимонов сок, бял пипер и сол. Оставете да престои поне 2 часа.

Загрейте скарата, но имайте предвид, че температурата не бива да е нито прекалено висока, нито прекалено ниска. Ако ще печете рибата на скара на дървени въглища, то най-добре е да я оставите на тлееща жар.

Намазнете скарата със сланина. Подсушете филетата с помощта на кухненска хартия и сложете да се пекат първо от страната на кожата.

Когато крайчетата загубят прозрачния си оттенък, обърнете рибата и печете и от другата страна за 3-4 минути.

Времето за печенето на рибата зависи от дебелината ѝ. Все пак не я препичайте, за да не се изсуши.

Поръсете готовата риба със зехтин и поднесете с гарнитура по ваш избор.

Печеният маринован толстолоб на скара е много вкусен!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: